APCOA en MOBIAN stimuleren duurzame last-mile oplossing voor steden door nieuwe samenwerking

/nieuws/nieuws/nieuwste-artikelen/article/apcoa-testomgeving/

MOBIAN en APCOA zijn een samenwerking aangegaan en dragen met dit innovatieve mobiliteitsconcept verder bij aan een verhoogde leefbaarheid in de binnensteden van Rotterdam en Amsterdam.

Deze overeenkomst met APCOA is de nieuwste mijlpaal voor MOBIAN en haar MobiHubs. Bezoekers van grote steden te belonen met een deelfiets wanneer ze buiten de binnenstad parkeren is onderdeel van MOBIAN’s visie.

Met deze MobiHubs biedt MOBIAN bewoners, bedrijven en bezoekers van de stad een aantrekkelijke service. Het faciliteren van de MobiHubs, waarin ze altijd kunnen parkeren en diverse fietsen kunnen gebruiken om eenvoudig de laatste kilometers naar hun eindbestemming af te leggen, sluit naadloos aan bij APCOA’s duurzame ambities. In samenwerking met partners zoals MOBIAN vormt APCOA parkeergelegenheden om tot APCOA URBAN HUBS en worden functies toegevoegd zoals laadvoorzieningen, (elektrisch) deelvervoer en last-mile logistiek.

MOBIAN voorziet in een praktische app die eenvoudig toegang biedt tot de parkeerplaats en de aanvullende mobiliteit. Op die manier geeft MOBIAN toegang tot APCOA garages en biedt klanten het gebruik van een deelfiets aan. Door de samenwerking met APCOA vergroot MOBIAN haar bestaande netwerk en wordt hiermee nóg aantrekkelijker voor de eindgebruiker. Ook breidt MOBIAN het aantal beschikbare fietsen uit en kan daarmee steeds beter bijdragen aan bereikbaarheid vanuit de rand van de stad en dus een autoluwe binnenstad met een verbeterde leefbaarheid.

APCOA beheert en exploiteert ruim 1,5 miljoen parkeerplaatsen op meer dan 9500 locaties in 13 Europese landen en onderscheidt zich door het verbinden van consumenten, auto's en parkeergarages via technologie en diensten.

APCOA heeft hiermee dus een uitgebreid netwerk van parkeerfaciliteiten en is dé ideale partner om het bestaande netwerk van MobiHubs verder uit te breiden en past daarmee perfect bij MOBIAN’s ambities.

Per 1 april worden binnen de samenwerking van APCOA en MOBIAN de eerste twee MobiHubs in Rotterdam alsmede twee nieuwe MobiHubs in Amsterdam gelanceerd. Gedurende het jaar zullen in beide steden meerdere locaties volgen.

De beschikbare MobiHub locaties en meer informatie is te vinden op: www.mobian.global

Lees meer

De parkeergarage wordt een knooppunt van verschillende vervoersstromen

/nieuws/nieuws/nieuwste-artikelen/article/de-parkeergarage-wordt-een-knooppunt-van-verschillende-vervoersstromen/

In een interview met Mobiliteitsplatform vertelt Carlo Barten, Manager Director van APCOA PARKING Nederland, dat het streven naar bereikbare en leefbare binnensteden een enorme dynamiek met zich meebrengt en om een nieuwe invulling van parkeerlocaties vraagt. APCOA PARKING lanceerde onlangs het concept APCOA URBAN HUBS waarin de parkeergarage het knooppunt wordt van verschillende vervoersstromen.

Lees meer

APCOA PARKING stunt met 1 maand gratis parkeren bij afname van een kwartaalabonnement

/nieuws/nieuws/nieuwste-artikelen/article/apcoa-parking-stunt-met-1-maand-gratis-parkeren-bij-afname-van-een-kwartaalabonnement/

Nu we langzamerhand weer teruggaan naar "normaal", gaan mensen weer vaker met de auto naar het werk. Een parkeerabonnement biedt hen dan gemak en zekerheid. APCOA PARKING speelt daar op in met een 3=2 aanbieding voor nieuwe klanten in de steden Amsterdam, Rotterdam en Dordrecht. Dit houdt in dat je 3 maanden kunt parkeren voor de prijs van 2. Je krijgt dus 1 volledige maand parkeren cadeau!

In Amsterdam centrum kan dit in parkeergarage Prins & Keizer aan de Prinsengracht en in parkeergarage Heinekenplein vlakbij de Albert Cuyp. Ook kun je in de omgeving van de Rai gebruik maken van deze aanbieding in parkeergarage Flow Amsterdam. In Rotterdam kun je middenin het centrum terecht in parkeergarage Westblaak en in parkeergarage Scheepvaartkwartier nabij de Erasmusbrug. In hartje Dordrecht kun je van deze aanbieding gebruik maken in parkeergarage Visstraat.

Een goede actie om de diensten van APCOA PARKING eens uit te proberen. De toegang is snel geregeld want binnen 5 dagen parkeer je al in de door jouw geselecteerde parkeergarage. Bevalt het niet? De abonnementen zijn eenvoudig maandelijks opzegbaar na de actieperiode van 3 maanden.

APCOA PARKING Nederland B.V. maakt onderdeel uit van Europees marktleider APCOA PARKING GROUP. Met 50 jaar ervaring op parkeergebied en een jaarlijkse omzet van meer dan 1 miljard onderscheidt APCOA PARKING zich van haar concurrenten. Zij beheert en exploiteert ruim 1,5 miljoen parkeerplaatsen op meer dan 9500 locaties in 13 Europese landen. Hiertoe behoren parkeerplaatsen bij 1.800 stads- en winkelcentrumlocaties, 400 hotels, 150 ziekenhuizen en 58 Europese luchthavens.

Meer info? Klik op de onderstaande steden?

Lees meer

APCOA URBAN HUBS bieden de fysieke en digitale service-infrastructuur voor een duurzaam stadsleven

/nieuws/nieuws/nieuwste-artikelen/article/apcoa-urban-hubs-bieden-de-fysieke-en-digitale-service-infrastructuur-voor-een-duurzaam-stadsleven/

• APCOA opent zijn parkeergarages als Urban Hubs om de fysieke en digitale infrastructuur te bieden aan strategische partners op het gebied van mobiliteit, elektrisch laden, logistiek en on-demand services.

 

• Met de strategische uitbreiding van zijn productportfolio biedt APCOA een geïntegreerd ecosysteem van Smart City en Smart Mobility-diensten en draagt het actief bij aan de duurzame transformatie van stedelijke gebieden en de vermindering van de CO2-uitstoot

 

• APCOA ziet een substantieel omzetpotentieel door het openstellen van meer dan 1,5 miljoen parkeerplaatsen en meer dan 1,9 miljoen vierkante meter logistieke ruimte voor stadslogistiek, mobiliteit, elektrische laadinfrastructuur en technologische diensten

 

• Vastgoedeigenaren profiteren doordat hun eigendom onderdeel wordt van een digitaal stedelijk ecosysteem en krijgen toegang tot het exclusieve netwerk van partners van APCOA

 

• De strategische partners van APCOA zijn o.a. Bosch, BVG, Daimler, E.ON, HERE Technologies, Sixt en UFODRIVE

 

Stuttgart/Rotterdam, 18 februari 2021 - APCOA PARKING (APCOA), Europa's toonaangevende parkeerbeheerder, heeft APCOA URBAN HUBS gelanceerd om een geïntegreerd ecosysteem te creëren voor toekomstbestendig en duurzaam gebruik van parkeervoorzieningen. Strategische partners krijgen toegang tot de fysieke locaties en digitale infrastructuur van APCOA. De combinatie van het uitgebreide locatienetwerk van APCOA met de bovenliggende digitale infrastructuur leent zich bij uitstek voor de implementatie van nieuwe bedrijfsmodellen door de strategische partners. Klanten profiteren van een uitbreiding van het service-aanbod met innovatieve diensten en producten. En voor vastgoedeigenaren geldt dat de waarde van hun activa stijgt omdat APCOA locaties intensiever en op alternatieve manieren worden gebruikt.

“De digitale en on-demand economie, vooral op het gebied van mobiliteit en logistiek, kan niet zonder een fysieke invulling en een intelligente en flexibele infrastructuur. Met meer dan 11.000 locaties hebben we het grootste netwerk van digitaal aangesloten parkeergarages van Europa gecreëerd. Onze hubs combineren parkeren met logistieke en technologische diensten, platforms voor deelmobiliteit en laadinfrastructuur voor elektrische voertuigen - en leveren nu al een belangrijke bijdrage aan het creëren van de Smart Cities van de toekomst ”, legt Philippe Op de Beeck, CEO van APCOA PARKING Group, uit.

Onder het merk APCOA URBAN HUBS breidt APCOA de functionaliteit van zijn parkeerfaciliteiten uit door ze te integreren in een ecosysteem op basis van het eigen digitale platform APCOA FLOW. Alle parkings worden zo omgevormd tot potentiële knooppunten voor een breed scala aan duurzame diensten. De aanvankelijke focus ligt voor deze toepassing op parkeergarages met meerdere verdiepingen in binnenstedelijke gebieden. Deze locaties bieden de beste opties om efficiëntie van de last mile-logistiek te verbeteren, binnenstedelijk logistiek verkeer te verminderen en daarmee een substantiële reductie van de CO2-uitstoot te realiseren. Met de vergroting van het aanbod van elektrische laadinfrastructuur, ondersteunen APCOA URBAN HUBS ook actief de mobiliteitstransitie naar elektrische mobiliteit. Stadsbewoners en forensen zonder eigen parkeerplaats of laadpaal vinden in de URBAN HUBS van APCOA een passend aanbod. Alleen met een gegarandeerde toegang tot een dergelijke infrastructuur wordt het gebruik van een elektrisch voertuig aantrekkelijk.  

“In de komende jaren willen we ons netwerk van enkele honderden APCOA URBAN HUBS continu uitbreiden door heel Europa. Voor eigenaren van parkeervastgoed creëert onze expertise waarde door vermeerdering van inkomstenstromen te combineren met een duurzame strategie die een positieve impact heeft op de langetermijnwaarde van hun activa. Momenteel lopen er veelbelovende gesprekken met een groot aantal potentiële partners. Ze waarderen stuk voor stuk onze hoge locatiedichtheid en het feit dat 230 miljoen consumenten bereikbaar zijn rond onze locaties in Europese stadscentra. Daarom liften zij graag mee op het geavanceerde digitaal verbonden locatienetwerk van APCOA om hun eigen bedrijfsmodellen te innoveren”, legt Op de Beeck uit. Momenteel behoren Bosch, BVG, Daimler, E.ON, HERE Technologies, Sixt en UFO Drive tot de strategische partners van APCOA.

Het merk APCOA staat al langer synoniem voor de implementatie van een uitgebreide digitale en innovatiestrategie. In 2018 lanceerde het bedrijf APCOA FLOW, het meermaals bekroonde, schaalbare platform dat partners via individueel programmeerbare interfaces geïntegreerde, contactloze toegang biedt tot parkeergarages in de binnenstad. Carlo Barten, Managing Director van APCOA PARKING Nederland, zegt daarover: “Mede hierdoor zijn we zeer goed gepositioneerd om de uitdagingen aan te gaan die voortkomen uit veranderende parkeerbehoeftes en de evolutie in parkeerbeleid van steden en gemeenten. Alleen door te anticiperen en actief bij te dragen aan verandering van fundamentele economische en maatschappelijke processen, kunnen we ons succesvol aanpassen aan en profiteren van deze veranderingen”.

URBAN HUBS is het antwoord van APCOA op enkele van de belangrijkste trends van deze tijd: de aanzienlijke groei van online transacties en on-demand gebruik, die de vraag naar binnenstedelijke logistieke ruimte, toenemende verstedelijking en de opkomst van elektrische mobiliteit stimuleert.

Lees meer

APCOA PARKING breidt haar locaties in Den Haag uit met parkeergarage Haga Hospital Leyweg

/nieuws/nieuws/nieuwste-artikelen/article/apcoa-parking-breidt-haar-locaties-in-den-haag-uit-met-parkeergarage-haga-hospital-leyweg/

Sinds 1 februari 2021 is parkeergarage APCOA PARKING Haga Hospital Leyweg te Den Haag toegankelijk voor bezoekers van het ziekenhuis en de bovenliggende woningen. Deze nieuwe parkeergarage is onderdeel van de Schoone Ley, een herontwikkeling van het gebied rondom het ziekenhuis waarbij uiteindelijk 600 woningen en diverse commerciële voorzieningen zullen verrijzen. Het eerste bouwdeel, inclusief de garage, is recent opgeleverd. Het gehele bouwproject zal in 2022 gereed zijn.

Deze ruim opgezette en prettig ingerichte parkeergarage biedt plaats aan 842 voertuigen verdeeld over twee ondergrondse parkeerlagen. Uiteraard heeft deze parkeergarage een sterke focus op ondersteuning van het nabijgelegen ziekenhuis, maar alle werknemers en bezoekers van de bedrijven in en rond De Schoone Ley alsook het bezoek aan bewoners in de omgeving zijn van harte welkom. De in- en uitritten zijn gelegen aan de Escamplaan. De parkeergarage beschikt over voldoende parkeerplaatsen voor mindervaliden, oplaadplekken voor elektrische voertuigen en over speciale standplaatsen voor leen rolstoelen ten behoeve van mindervaliden. De parkeergarage beschikt daarnaast over de laatste stand van techniek zoals kentekenherkenning en de mogelijkheid om in- en uit te rijden met de bankpas. Indien er veel bezoekers tegelijkertijd willen betalen en alle 4 betaalautomaten reeds bezet zijn, kan de bezoeker desgewenst ook bij het verlaten van de garage aan de uitrit afrekenen.

APCOA PARKING Nederland B.V. maakt onderdeel uit van Europees marktleider APCOA PARKING GROUP. Met 50 jaar ervaring op parkeergebied en een jaarlijkse omzet van meer dan 1 miljard onderscheidt APCOA PARKING zich van haar concurrenten. Zij beheert en exploiteert ruim 1,5 miljoen parkeerplaatsen op meer dan 9500 locaties in 13 Europese landen. Hiertoe behoren parkeerplaatsen bij 1.800 stads- en winkelcentrumlocaties, 400 hotels, 150 ziekenhuizen en 58 Europese luchthavens.

APCOA PARKING Nederland B.V. dankt Catella Parken Europa en Orange Investment Managers voor het gestelde vertrouwen en kijkt uit naar een prettige samenwerking.

Lees meer

APCOA PARKING voegt premium locatie in Maastricht toe

/nieuws/nieuws/nieuwste-artikelen/article/apcoa-parking-voegt-premium-locatie-in-maastricht-toe/

APCOA PARKING breidt haar locaties in de Limburgse hoofdstad verder uit en zal per 2021 haar diensten aanbieden bij winkelcentrum Brusselse Poort in de gelijknamige wijk in Maastricht- West.

In het kader van de vernieuwing en herontwikkeling van het winkelcentrum heeft eigenaar HB Capital besloten vanaf januari de exploitatie van de bijbehorende vier parkeerterreinen met een capaciteit van 550 parkeerplaatsen zelf ter hand nemen. APCOA PARKING is gecontracteerd voor het parkeerbeheer en zal HB Capital daarbij volledig ontzorgen. Naast beheer op afstand vanuit de centrale meldkamer neemt APCOA PARKING tevens het technisch, operationeel en financieel beheer voor haar rekening.

In de eerste week van januari wordt gestart met het installeren van nieuwe state of the art parkeerapparatuur, wat ongeveer 1 week zal duren. Ook de bebording en bewegwijzering worden opgefrist en vernieuwd. Tijdens deze werkzaamheden blijven de parkeerterreinen van winkelcentrum Brusselse Poort toegankelijk. Zodra de installatie gereed is, zet APCOA PARKING op locatie parking hosts in die de bezoekers graag wegwijs in het nieuwe systeem.

APCOA PARKING Nederland dankt HB Capital voor het in haar gestelde vertrouwen en kijkt uit naar succesvolle en langdurige samenwerking!

Lees meer

APCOA PARKING wil digitale koppositie in Nederland

/nieuws/nieuws/nieuwste-artikelen/article/apcoa-parking-wil-digitale-koppositie-in-nederland/

Steeds meer eigenaren van parkeerfaciliteiten en ontwikkelaars kiezen voor APCOA PARKING als de ideale parkeerpartner. Ons beheerportfolio in Nederland is daarmee de afgelopen 3 jaar zelfs verdubbeld naar 75 publieke garages in 11 steden. Met name in de Randstad is APCOA sterk vertegenwoordigd met negen parkeergarages in Amsterdam, vijf in Rotterdam, drie in Den Haag en twee in Utrecht. In Europa is APCOA PARKING met 1,5 miljoen parkeerplaatsen op 9.500 locaties en een jaaromzet van bijna 1 miljard euro veruit de grootste parkeerexploitant.

Onze Managing Director, Carlo Barten, vertelt in een uitgebreid en persoonlijk interview in de decemberuitgave van Wintergasten dat hij streeft naar een digitale en duurzame koppositie in Nederland. Lees hoe dit mede door goed partnerschap en de inzet van de producten APCOA Urban Hubs en APCOA FLOW gerealiseerd gaat worden.


Lees meer

Flexibele parkeeroplossing in corona tijden

/nieuws/nieuws/nieuwste-artikelen/article/flexibele-parkeeroplossing-in-corona-tijden/

Ging jij of jouw personeel voorheen dagelijks met het ov naar het werk en nu af en toe met de auto en heeft jouw bedrijf onvoldoende of geen parkeergelegenheid? Bij APCOA PARKING kunnen wij ons voorstellen dat jij mogelijk behoefte hebt aan extra flexibiliteit nu men niet meer dagelijks naar kantoor gaat. Met de APCOA Flex Card betaal je jouw parkeerkosten maandelijks achteraf zodat je kunt uitrijden zonder gedoe en weer snel op weg bent naar je volgende bestemming. Bovendien bespaar je 10 tot 30% wanneer je het maximum dagtarief bereikt. De kaart is beschikbaar in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag.

 

Jouw voordelen:

 • Parkeer tegen een lager maximaal dagtarief
 • Nooit meer in de rij bij de betaalautomaat
 • Snel weer op weg
 • Maandelijks achteraf betalen


Hoe werkt de APCOA Flex Card?

 • Je betaalt het regulier parkeertarief met een maximaal dagtarief dat 10 tot 30% lager is dan het regulier maximaal dagtarief.
 • Je rijdt eenvoudig in en uit door de APCOA Flex Card tegen de terminal te houden.
 • Je betaalt jouw parkeerkosten maandelijks achteraf.
 • Bij de bestelling betaal je eenmalig € 25,00* administratiekosten per kaart.
 • De kaart is alleen geldig in de garage waar je hem aankoopt.
 • Per APCOA Flex Card betaal je maandelijks € 4,13* naast je gemaakte parkeerkosten.
 • De minimale looptijd bedraagt 3 maanden. Daarna kun je per kalendermaand opzeggen.


Meer informatie over de tarieven of bestellen kan direct op onze website!

Lees meer

APCOA en HERE ontwikkelen plannen voor een gezamenlijk initiatief op het gebied van digitaal parkeren

/nieuws/nieuws/nieuwste-artikelen/article/apcoa-en-here-ontwikkelen-plannen-voor-een-gezamenlijk-initiatief-op-het-gebied-van-digitaal-parkere/

25 mei 2020

 

APCOA PARKING en HERE Technologies hebben aangekondigd dat zij een strategische samenwerking aangaan m.b.t. digitale parkeerdiensten en high-definition 3D indoor kaarten voor de auto-industrie en smart cities.

Beide bedrijven zijn van plan digitale parkeerdiensten en plattegronden van Europese parkeervoorzieningen te ontwikkelen en op de markt te brengen. Door de kennis op het gebied van parkeren en routekaarten te combineren, kunnen gezamenlijke zakelijke kansen in de auto- en stedelijke mobiliteitssector nagestreefd worden.

APCOA FLOW is het merk en het onderliggende open digitale platform voor alle digitale parkeer- en mobiliteitsdiensten van APCOA. In de geplande samenwerking ondersteunt HERE, in de rol van technische integrator, in een verbeterde gebruikerservaring tijdens een autorit middels locatiegebaseerde gegevens. Belangrijke contactpunten voor automobilisten zijn infotainmentsystemen, apps en websites.

In eerste instantie zijn de twee partners van plan om de bijna 10.000 APCOA sites in 13 Europese landen aan te vullen met locatiegebaseerde gegevens en services van het HERE-platform. Op basis hiervan willen zij een gezamenlijke parkeeroplossing bouwen voor autofabrikanten, mobiliteitsaanbieders en smart cities. Andere doelgroepen zijn onder meer wagenparkbeheerders, logistieke sector en TIER 1-leveranciers. Deze oplossing wordt beschikbaar gemaakt en op de markt gebracht via de HERE Marketplace.

Daarnaast zijn beide bedrijven van plan gezamenlijk initiatief lanceren om 3D plattegronden in hogeresolutie van parkeergarages in Europa te ontwikkelen. Dit zou de ontwikkeling van nieuwe diensten mogelijk maken zoals autonoom parkeren, het vooraf reserveren van parkeerplaatsen voor een naadloze route van het startpunt naar de parkeerplaats en het gebruik van augmented reality bij het parkeren.

"We kijken er naar uit om onze krachten te bundelen met HERE om de mobiliteitservaring van automobilisten in heel Europa te verbeteren middels naadloze digitale parkeerdiensten", zegt Frank van der Sant, Chief Commercial Officer bij APCOA. "De ontwikkeling van 3D-plattegronden in hoge resolutie van onze parkeergarages voor navigatie in de parkeergarages zal een echte innovatie zijn die voor het eerst op grote schaal zal worden gelanceerd."

"Met onze gezamenlijke kennis op het gebied van parkeer- en locatietechnologie, is een samenwerking tussen APCOA en HERE een ideale match", zegt Jorgen Behrens, Chief Product Officer bij HERE Technologies. "We ontwikkelen graag samen een breed portfolio aan plattegronden voor parkeergarages die een betere oriëntatie en autonoom parkeren mogelijk maken en breiden de HERE-marketplace verder uit met dit nieuwe product. "

Lees meer

APCOA PARKING wil parkeergarages in heel Europa gebruiken als logistieke hubs

/nieuws/nieuws/nieuwste-artikelen/article/apcoa-parking-wil-parkeergarages-in-heel-europa-gebruiken-als-logistieke-hubs/

Stuttgart - Na een succesvolle testfase bij parkeergarages in Stuttgart wordt het aantal parkeergarages dat gebruikt wordt als logistieke hub voor pakketten en andere leveringen verder uitgebreid met andere locaties in Europa.

APCOA PARKING testte dit concept in verschillende parkeergarages in Stuttgart samen met het Fraunhofer Institute for Industrial Engineering and Organization en het logistieke bedrijf Velocarrier. In de daluren werden de pakketten afgeleverd in de parkeergarage waarna Velocarrier-medewerkers vervolgens met bakfietsen de pakketten ophaalden en begonnen aan hun bezorgtour in de omgeving.

Vermindering van bezorgverkeer in het centrum


Het doel is om het bezorgverkeer met grote vrachtwagens buiten de vaak smalle straatjes van het stadscentrum te houden. Facturering gebeurt online en niet met vaste huurprijzen voor de ruimte, maar afhankelijk van de omvang en de gebruiksduur.

Naast kleine logistieke bedrijven wil APCOA PARKING ook de grote bedrijven aan boord krijgen. APCOA beschikt naast de parkeergarages in de binnenstad over een breed scala aan parkeerlocaties zoals parkeergarages op luchthavens of bij meer afgelegen winkelcentra. Ideaal voor grotere vrachtwagens en logisitieke partijen die dan hun goederen kunnen overladen.

Lees meer