De Cruise Terminal Rotterdam

Ben je van plan om een cruise te maken vanuit de prachtige stad Rotterdam? Dat is mogelijk. Aan De Maas, vlakbij het centrum en naast de Erasmusbrug staat de grote terminal. De Cruise Terminal ligt vlakbij een historische plek, namelijk het voormalig hoofdkantoor van de Holland America Line: Hotel New York. Toentertijd was deze historische vertrek- en aankomsthal het punt vanwaar stoomschepen van de Holland America Line avonturiers naar New York brachten. 

 

De Cruise Terminal Rotterdam | Impressie

De Cruise Terminal Rotterdam, dat een industrieel erfgoed is, is getransformeerd aan de vraag van de 21e eeuw en wordt al meer dan 10 jaar gebruikt als locatie voor gave feesten, congressen en grote beurzen. 
Het gebouw valt op door zijn merkwaardige bouwconstructie, de boogconstructie met grote glazen puien. De terminal is op te delen in vijf delen van 4 tot 8 meter hoog en kunnen worden verhuurd, waardoor het mogelijk is om feesten, congressen en beurzen te organiseren van 100 tot 3.000 personen. De zalen zijn voorzien van gratis Wifi.

 

Hoteltips

Het is altijd raadzaam om voorafgaand de cruise een nacht te verblijven in een heerlijk hotel vlakbij de cruise terminal. Hieronder volgt een rijtje van hotels in de buurt van de cruise terminal. 

  • SS Rotterdam: de beste locatie voor cruiseliefhebbers. Verblijf op een voormalig cruiseschip en geniet van een geweldige uitzicht op De Maas. 
  • Hotel New York: dit is een perfecte hotel voor als je wat dichterbij wil verblijven en is in de buurt van de parkeergarage Maastoren.
  • Room Mate Bruno: het gloednieuwe hotel dat in de vernieuwde pakhuizen is gelegen.
  • NHOW hotel: een mooi hotel voor als je wat meer in de moderne richting zoekt en op een perfect loopafstand verwijderd van de parkeergarage Maastoren

 

De Cruise Terminal Rotterdam | Bereikbaarheid

De Cruise Terminal Rotterdam is eenvoudig te bereiken met het openbaarvervoer. Vanaf Rotterdam Centraal Station is het ongeveer 15 minuten reizen per tram of metro. Je stapt dan vervolgens uit bij het Wilhelminaplein. 
Heb je besloten om met de auto te gaan? Dat is geen enkel probleem, want op 10 minuten loopafstand is onze parkeergarage Maastoren verwijderd van de cruise terminal. Je kunt daar voor een voordelig tarief doordeweeks parkeren en in het weekend profiteren van een super aanbieding. Meer weten over de aanbieding en de parkeergarage? Lees dan verder. 

 

24 uur parkeren in het weekend: € 10,00!

Parkeren in Rotterdam kan hoog oplopen in de kosten. Vooral als je besluit om in het centrum te gaan parkeren. In het weekend kun je voordelig parkeren vlakbij de Cruise Terminal. Voor maar 10 euro kun je maximaal 24 uur parkeren. Indien je korter dan drie uur parkeert betaal je het regulier tarief. Meer informatie? Klik hier

 

Parkeergarage APCOA PARKING Maastoren | Route

Parkeergarage Maastoren in Rotterdam biedt een prettige en gemakkelijke parkeeroplossing voor bezoekers van de stad. Met ruime parkeerplaatsen kun je zich ontspannen weten dat jouw auto veilig staat terwijl je geniet van alles wat Rotterdam te bieden heeft. Betaalbare tarieven en een handig locatie dichtbij belangrijke bezienswaardigheden, maakt parkeren in Parkeergarage Maastoren een top keuze. Zorgeloos parkeren is voor ons van groot belang en daar hoort een makkelijk bereikbaarheid ook bij. Klik hier om de route vast te leggen naar de parkeergarage Maastoren. 

 

Hoe kun je nog meer parkeren in de buurt van de Cruise Terminal?

Er zijn ook andere manieren om te parkeren in de buurt van de Cruise Terminal in Rotterdam. We hebben voor jou hieronder een paar mogelijkheden: Hier zijn een paar opties:
Openbare parkeergarages: Er is een openbare parkeergarages in de buurt van de Cruise Terminal, waaronder de parkeergarage Maastoren. Deze garage biedt betaald parkeren en is 24/7 toegankelijk.

  • Parkeermeters: Er zijn ook parkeermeters beschikbaar in de buurt van de Cruise Terminal. Deze kun je gebruiken om te betalen voor parkeren op de openbare weg. Dit is in het algemeen duurder dan een parkeergarage. 
  • Parkeerabonnementen: Er zijn ook parkeerabonnementen beschikbaar voor wie vaak parkeert in de buurt van de Cruise Terminal. Voor een abonnement op maat kun je contact opnemen met onze klantenservice. Met onze abonnement kun je tegen een gereduceerd tarief parkeren in de buurt van de Cruise Terminal in Rotterdam.
  • Parkeren op straat: Er is ook de mogelijkheid om te parkeren op de openbare weg rondom de Cruise Terminal. Hier moet je wel betalen voor via parkeermeters of parkeerapp, en houd rekening met tijdsbeperkingen en eventuele parkeerverboden.

Het is aan te raden om vooraf te informeren over de beschikbaarheid van parkeerplaatsen, tarieven en tijdsbeperkingen en eventuele verboden tijden voor de parkeerplaatsen in de omgeving van de Cruise Terminal.  Voor meer informatie kun je contact opnemen met onze klantenservice.
 

APCOA PARKING Maastoren ligt dichtbij: