APCOA Nederland B.V. maakt deel uit van APCOA GROUP, de nummer één parkeerexploitant in Europa. Met meer dan 50 jaar ervaring in parkeerbeheer en een jaarlijkse omzet van meer dan 1 miljard onderscheidt APCOA zich van haar concurrenten. Met zo’n 5.000 medewerkers beheert en exploiteert de groep ruim 1,8 miljoen parkeerplaatsen op meer dan 12.000 locaties in 13 Europese landen. Onze parkings bieden een klantgerichte service en worden beheerd op basis van maatwerkcontracten.

APCOA biedt zakelijke partners een geavanceerde portfolio met veelzijdige oplossingen en diensten. De basis van APCOA is maatwerk leveren in parkeerexploitatie en parkeerbeheer wat aangevuld wordt met aanvullende diensten. Wij zijn puur een dienstverlener en bezitten zelf geen onroerend goed. Daarom concurreren wij niet met investeerders en vastgoedeigenaren. Onze belofte: We know how!

  • APCOA combineert internationale ervaring uit 13 landen met regionale deskundigheid.
  • APCOA maximaliseert de waarde van parkeervastgoed door professionele parkeerexploitatie.
  • APCOA werkt nauw samen met beleggers bij de aankoop van parkeergarages. 
  • APCOA beheert en opereert onafhankelijk en objectief.
  • APCOA biedt zakelijke partners maatwerk in zowel parkeerexploitatie als parkeerbeheer.
  • APCOA voorziet parkeren van aanvullende diensten zoals taxi management, traffic management en APCOA Urban Hubs.

 

De beste oplossing voor elke parkeervoorziening

Bij elke parkeergarage bepaalt de omgeving de behoefte van de klant. Bij winkelcentra parkeert men meerdere uren, bij de luchthaven of het station eventueel meerdere dagen. APCOA  heeft de kennis in huis om de realisatie van parkeerobjecten al vanaf het ontwikkelingstraject te begeleiden. Wij stellen na een grondige locatieanalyse een aangepast bedrijfsconcept op met tarieven die aansluiten bij de doelgroep en locatie. Ook bij bestaande objecten maximaliseert APCOA  de omzet door toevoeging van de nieuwste technologie en toepassingen en effectieve marketing.

 

APCOA biedt flexibele contracten

Wij werken met verschillende contractmodellen, zoals parkeerexploitatie op basis van vaste huur, vaste huur gecombineerd met omzethuur, uitsluitend omzethuur of parkeerbeheer tegen een vaste vergoeding. Dit maakt flexibel samenwerken mogelijk.

 

De beste ondersteuning

Hieronder vindt u een overzicht van de verschillende diensten waarmee APCOA Nederland u kan ondersteunen. Wij werken klantgericht en flexibel: of het een project betreft van bescheiden of grotere omvang of één die een combinatie van verschillende disciplines vergt, wij zoeken samen met u naar een oplossing die aansluit bij uw doelstellingen.

Op basis van langjarige huurcontracten exploiteert APCOA op eigen titel en voor eigen risico parkeervoorzieningen. Bij de inrichting van contractuele afspraken staan creativiteit en flexibiliteit voorop en wordt veelal gezocht naar een combinatie van vaste en variabele huur waarbij zowel vastgoedeigenaar als de huurder profiteert van een optimale performance. In nauwe samenwerking met gespecialiseerde investeerders worden projecten ontwikkeld en aangekocht die APCOA vervolgens in exploitatie neemt.

Onze dienstverlening strekt zich uit tot (gecombineerde) parkeerterreinen, parkeergarages, parkeerbeheer tijdens evenementen en parkeerhandhaving. Met ruim 50 jaar ervaring met parkeerbeheer in 13 Europese landen, beschikken wij over de kennis, de organisatie en de technologie om een soepele parkeerafwikkeling op uw terrein te garanderen en gebruik en inkomsten te optimaliseren. APCOA  weet welke eisen in welke omgeving aan parkeren worden gesteld en hanteert een verticale marktbenadering die uiteenvalt in de marktsegmenten retail, evenementen, gezondheidszorg en travel.

Traffic Management is een systeem dat ontwikkeld is om verkeersstromen in drukbezochte servicezones te beheren. Dit systeem wordt al met veel succes op diverse luchthavens gebruikt en regelt bijvoorbeeld voor taxi management zodat alleen geautoriseerde taxi's de servicezones betreden en verlaten ter voorkoming van lange wachtrijen en chaos  Op identieke wijze beheert APCOA de zgn. drop-off zones op luchthavens om te zorgen dat wegbrengers het gebied weer zo snel mogelijk verlaten.

APCOA adviseert verhuurders en eigenaren van onroerend goed in concepten en planning en verzorgt analyses van klantprofielen en vraag. Deze ondersteuning begint al in de planningsfase van nieuwbouw en renovatie en bestaat onder andere uit haalbaarheidsonderzoek, advies en ontwerp en financieringsbemiddeling.

APCOA is een pionier op het gebied van ontwikkeling en implementatie van nieuwe technologie en heeft een eigen e-businessplatform gebouwd ter ondersteuning van 's werelds grootste reserveringssysteem voor parkeerplaatsen op de luchthaven Londen Gatwick. Vandaag de dag beheert APCOA de online parkeerreserveringen op meer dan 50 internationale luchthavens in Europa. Naast het vooraf reserveren van parkeerplaatsen, verkopen wij een breed scala aan producten op online platforms zoals waardekaarten, seizoenskaarten en abonnementen.

Het innovatieve digitale FLOW platform vormt de kern van onze visie op het verbinden van parkeren en mobiliteit. Het is o.a. beschikbaar voor consumenten als  app voor vloten stressvrij betaald parkeren en stimuleert de loyaliteit van de parkeerders. Met APCOA FLOW behoren de zoektocht naar parkeerplaatsen, het gebruik van parkeerkaarten en wisselgeld en het in de rij staan bij betaalautomaten tot het verleden. Optimalisatie van het zoeken en navigeren naar de gewenste parkeergelegenheid reduceert zoekverkeer waarmee APCOA actief bijdraagt aan de vermindering van de uitstoot in steden en een integraal onderdeel van de Smart City wordt.

FLOW is dynamisch: het platform breidt zich voortdurend uit en speelt in op hedendaagse klantbehoeften zoals het vooraf reserveren van parkeerplaatsen en het zonder slagboom betreden van parkeergarages. Als back-end biedt het FLOW platform o.a. universeel toegangsbeheer voor fleets en data-uitwisseling met partners. APCOA FLOW verbindt met de digitale infrastructurr van partners op basis waarvan zij c.q. hun klanten toegang krijgen tot parkeergarages. Dit stelt APCOA in staat parkeergarages om te vormen tot APCOA Urban Hubs waarin additionele diensten zoals (elektrisch) deelvervoer en logistieke toepassingen zoals opslag en stalling van cargobikes worden ondergebracht.

APCOA ziet parkeergarages van de toekomst als multimodale Urban Hubs, waar naast parkeergelegenheid onderdak wordt geboden aan additionele diensten zoals:

  • Uitgebreide AC en DC laadvoorzieningen voor meerdere typen en aantallen voertuigen (fleet charging).
  • Verschillende typen (elektrisch) deelvervoer, deelauto’s, elektrische scooters en elektrische fietsen.
  • Logistieke functies, variërend van pakketwanden tot op- en overslag voor elektrische last-mile distributie.

Evenementen, activiteiten en recreatieve voorzieningen (incl. sport) in of op parkeergarages (al dan niet pop up). APCOA bouwt en onderhoudt daartoe een ecosysteem van (internationale) partners die dergelijke diensten aanbieden.

CONTACT

Heeft u vragen? Neem dan contact op met onze afdeling Business Development door het contactformulier in te vullen of door te bellen naar 085- 049 98 99