Parkeren in Alkmaar | APCOA

Parkeren in Alkmaar centrum bij APCOA PARKING!

Alkmaar is een historische stad in Noord-Holland. Het heeft prachtig middeleeuwse gebouwen, grachtenpanden en museums en is daardoor een toeristische trekpleister. Alkmaar is vooral bekend vanwege de wekelijkse kaasmarkt. Bezoekers uit de hele wereld komen naar het Waagplein om te zien hoe de lokale kazen op de traditionele 'handje klap'-manier worden gewogen. Als u in onze parking Grote Kerk parkeert, loopt u in slechts 8 minuten naar de Alkmaarse kaasmarkt. 

APCOA PARKING Grote Kerk

Hele dag geopend, Multistorey car park

 
per 25 minuten Van  2

APCOA PARKING Grote Kerk: Een ideale uitvalbasis voor een Dagje Alkmaar!

Alkmaar heeft bijna 400 rijksmonumenten, locaties en gebouwen van algemeen nationaal belang. De Grote Sint Laurenskerk is zo'n rijksmonument en deze kerk ligt op 2 minuten van onze parkeergarage Grote Kerk. De Grote Sint Laurenskerk is 's zomers geopend voor toeristen. De dubbele orgels zijn de grootste bezienswaardigheid van de kerk; vooral het orgel in het westelijke deel van de kerk is een van de beroemdste en meest ontzagwekkende instrumenten ter wereld. Het is zo groot dat de behuizing zelfs deel uitmaakt van de architectuur van de Grote Sint Laurenskerk en daarom moet u dit orgel absoluut gaan zien. 

In Alkmaar staat ook een van de oudste musea van Nederland, het Stedelijk Museum Alkmaar. Dit museum bevindt zich vreemd genoeg in een van de nieuwste gebouwen van de stad; na een renovatie is de eerbiedwaardige en in cultureel opzicht belangrijke collectie ondergebracht in een strak vormgegeven, lichte ruimte op het Canadaplein. Breng een bezoek aan dit museum als u meer wilt weten over de geschiedenis van Alkmaar; het ligt op 2 minuten lopen van onze parkeergarage Grote Kerk. 

In Alkmaar is zelfs winkelen een historische bezigheid. De Winkelstraten Langestraat en de Laat liggen slechts op enkele minuten lopen. Ga bijvoorbeeld naar Het Schoenmakertje en verken het netwerk van kanalen en oude gebouwen. Er zijn veel onafhankelijke en traditionele winkeltjes waar alles te koop is, van kaas en lederwaren tot exclusieve kleding.