In het weekend parkeren voor slechts €20,-!

 • Minimale parkeerduur: 3 uur.
 • Maximaal 24 uur geldig.
 • Tarief start zaterdag om 06.00 uur en eindigt zondagavond om 23.59 uur.

Doordeweekse avonden parkeren voor slechts € 15,-!

 • Minimale parkeerduur: 3 uur.
 • Geldig van maandag tot en met vrijdag.
 • Geldig van 18.00 tot 06.00 uur de volgende morgen.

 

Parkeren direct aan de Prinsengracht? Dat doet je bij APCOA PARKING Prins & Keizer!

De Prinsengracht in Amsterdam is een van de drie hoofdgrachten. Een van de meest bekende gebouwen aan deze gracht is het Anne Frank Huis met bijna een miljoen bezoekers per jaar. Andere bekende bezienswaardigheden langs of in de buurt van deze gracht zijn RK kerk de Duif, de beroemde zeven bruggetjes, Rockclub The Cave, Dikker en Thijs en de Oudste melkfabriek. Ook café de Fles, op de hoek Vijzelstraat/ Prinsengracht is een bezoek waard. In dit typische oud bruine café schenken ze vele soorten bier en wordt goede bluesmuziek opgezet. Al deze bezienswaardigheden liggen in de buurt van parkeergarage Prins & Keizer. Deze parkeergarage is dus een ideale uitvalsbasis om de hele dag te parkeren voor een dagje in en rondom het centrum van Amsterdam!

Bezoek ook eens de negen straatjes! Deze schilderachtige winkelstraatjes in de grachtengordel van Amsterdam verbinden de Prinsengracht, Herengracht en Keizersgracht. Hier vind je de eeuwenoude architectuur van de grachtengordel, de hipste winkel en bijzondere horeca.

 

Goedkoop parkeren in Amsterdam centrum

Onze parkeergarage Prins & Keizer biedt goedkope tarieven om te parkeren in het centrum van Amsterdam. Zo kun je doordeweeks voor een goedkoop tarief parkeren in het centrum van Amsterdam, wie wilt dat nou niet? Door de weeks kun je parkeren voor maar €15,- tussen 18:00 en 06:00. 

Maar het houdt hier niet bij op. Als Amsterdamliefhebber weet je dat de parkeermeter behoorlijk hoog kan oplopen als je een dagje naar Amsterdam wilt gaan. Je kunt de hele dag op zaterdag en zondag in Amsterdam parkeren voor slechts €20,-. Zo blijft parkeren in Amsterdam betaalbaar en kun je er zelfs een heel weekend van maken tegen lage parkeerkosten. Wie wil er nou niet voordelig parkeren rondom de Prinsengracht en in het centrum van Amsterdam? 

 

Bezienswaardigheden in de Prinsengracht

Op de zondagen kan het een behoorlijke opgave zijn om te parkeren, vooral vlakbij de hotspots in Amsterdam. De Prinsengracht ligt bordenvol verassingen en ontzettend mooie en indrukwekkende bezienswaardigheden. Hieronder vind je een beknopt overzicht van de bezienswaardigheden: 

Anne Frank Huis

Naast de Prinsengracht ligt direct het huis van Anne Frank, de wereldberoemde Joodse dagboekschrijfster, die zich schuil hield tijdens de tweede wereldoorlog in de hoop de oorlog te overleven. Meer informatie over het huis van Anne Frank? Klik hier

Noorderkerk

Stukje verderop richting het noorden langs de gracht, ligt de Noorderkerk in de Jordaan. In het begin van de 17e eeuw werd deze protestantse kerk gebouw door Hendrick de Keyser. De Noorderkerk heeft de idealen van de Renaissance en het protestantisme weerspiegeling dankzij de kruisvormige plattegrond en de symmetrie. Meer informatie over deze kerk? Klik dan op deze link

De opmerkelijke gevels

Ze zijn niet te missen in Amsterdam: de opmerkelijke gevels van de grachtenpanden in de grachtengordel. De gevels behoren tot de typische kenmerken van Amsterdam en maken deze stad ook bekend. Maak er een leuk dagje uit van en geniet van de typerende kenmerken van de grachtenpanden. 

Westertoren

Vlakbij het huis van Anne Frank staat de grootste protestantse kerk van Nederland, de Westerkerk. In tegenstelling tot de Noorderkerk, die dezelfde ontwerper had, heeft de Westerkerk een meer traditioneel basiliekontwerp, in de vorm van twee met elkaar verbonden Griekse kruisen, ook wel een patriarchaal kruis genoemd. Meer informatie over deze kerk? Klik dan hier

 

Parkeren nabij Keizersgracht

APCOA PARKING Prins & Keizer is gevestigd vlakbij de Keizersgracht, goed bereikbaar en 24/7 geopend. Je bent met één minuut loopafstand verwijderd van deze gezellige gracht. Ook is dit gebied een perfecte plek voor het uitgaanspubliek. Want vanaf onze parkeergarage aan de Prinsengracht ben je een met een paar minuten loopafstand verwijderd van gezellige barretjes en het onvergetelijke nachtleven. Helaas kan het parkeren in Amsterdam behoorlijk duur worden, maar dankzij onze aanbieding kunnen wij jou verzekeren dat een weekendje in Amsterdam parkeren voordeliger is bij APCOA PARKING Prins en Keizer. 

Deze parkeergarage heeft de ingang naast Prinsengracht 927. Kom je met een elektrische auto? Geen probleem! Er zijn voldoende oplaadpunten voor elektrische auto's aanwezig. Daarnaast bieden wij ook parkeerplaatsen voor mindervaliden en beschikken wij over een lift.

 

Parkeren aan de Prinsengracht?

Prinsengracht: Direct bereikbaar vanuit Prins & Keizer!

 • 24/7 Open
 • 140 Parkeerplaatsen
 • Doorrijhoogte 1.70 meter
 • Elektrische laadpalen aanwezig
 • Mindervalide plekken en lift aanwezig

 

Parkeergarage Prins & Keizer

Parkeergarage Prins & Keizer
Ingang naast Prinsengracht 927
1017 HL Amsterdam