APCOA en MOBIAN stimuleren duurzame last-mile oplossing voor steden door nieuwe samenwerking

/en/press-news/news/latest-articles/article/apcoa-en-mobian-stimuleren-duurzame-last-mile-oplossing/

MOBIAN en APCOA zijn een samenwerking aangegaan en dragen met dit innovatieve mobiliteitsconcept verder bij aan een verhoogde leefbaarheid in de binnensteden van Rotterdam en Amsterdam.

Deze overeenkomst met APCOA is de nieuwste mijlpaal voor MOBIAN en haar MobiHubs. Bezoekers van grote steden te belonen met een deelfiets wanneer ze buiten de binnenstad parkeren is onderdeel van MOBIAN’s visie.

Met deze MobiHubs biedt MOBIAN bewoners, bedrijven en bezoekers van de stad een aantrekkelijke service. Het faciliteren van de MobiHubs, waarin ze altijd kunnen parkeren en diverse fietsen kunnen gebruiken om eenvoudig de laatste kilometers naar hun eindbestemming af te leggen, sluit naadloos aan bij APCOA’s duurzame ambities. In samenwerking met partners zoals MOBIAN vormt APCOA parkeergelegenheden om tot APCOA URBAN HUBS en worden functies toegevoegd zoals laadvoorzieningen, (elektrisch) deelvervoer en last-mile logistiek.

MOBIAN voorziet in een praktische app die eenvoudig toegang biedt tot de parkeerplaats en de aanvullende mobiliteit. Op die manier geeft MOBIAN toegang tot APCOA garages en biedt klanten het gebruik van een deelfiets aan. Door de samenwerking met APCOA vergroot MOBIAN haar bestaande netwerk en wordt hiermee nóg aantrekkelijker voor de eindgebruiker. Ook breidt MOBIAN het aantal beschikbare fietsen uit en kan daarmee steeds beter bijdragen aan bereikbaarheid vanuit de rand van de stad en dus een autoluwe binnenstad met een verbeterde leefbaarheid.

APCOA beheert en exploiteert ruim 1,5 miljoen parkeerplaatsen op meer dan 9500 locaties in 13 Europese landen en onderscheidt zich door het verbinden van consumenten, auto's en parkeergarages via technologie en diensten.

APCOA heeft hiermee dus een uitgebreid netwerk van parkeerfaciliteiten en is dé ideale partner om het bestaande netwerk van MobiHubs verder uit te breiden en past daarmee perfect bij MOBIAN’s ambities.

Per 1 april worden binnen de samenwerking van APCOA en MOBIAN de eerste twee MobiHubs in Rotterdam alsmede twee nieuwe MobiHubs in Amsterdam gelanceerd. Gedurende het jaar zullen in beide steden meerdere locaties volgen.

De beschikbare MobiHub locaties en meer informatie is te vinden op: www.mobian.global

Back