Parkeren in Oosterhout | APCOA

Parkeren in Oosterhout

In Oosterhout is voor jong en oud van alles te beleven. Het gezellige historische centrum kent vele mooie panden, drink- en eetgelegenheden, leuke winkels en een mooi stadspark. Ook biedt Oosterhout veel sport- en culturele activiteiten en evenementen, zowel in de binnenstad als daarbuiten. Er zijn vele soorten campings, bed-and-breakfasts en hotels. Kortom; Oosterhout heeft een breed aanbod aan vrijetijdsvoorzieningen.

Ontspannen parkeren in het centrum van Oosterhout

Het bruisend winkelhart van Oosterhout bestaat uit het overdekte winkelcentrum Arendshof, plus een aantal daarop aansluitende autovrije winkelstraten. Het winkelgebied loopt van het Schapendries(plein) tot aan de Markt en tot aan het Bouwlingplein met daaraan het Bouwlingcenter. Het winkelgebied omvat niet alleen de bekende landelijke winkelketens, maar ook veel lokale ondernemers met uiteenlopende specialiteiten. U vindt er ook een uniek binnenhofje met verschillende kleinschalige winkeltjes. 

Er zijn in Oosterhout 82 rijksmonumenten. Belangrijke monumenten nauw verweven met de geschiedenis van Oosterhout zijn de slotjes Huize Limburg, Brakenstein en Beveren aan de Ridderstraat, het zowel typische als fraaie brinkplein de Heuvel met veel voorname patriciërshuizen rondom, de Sint Jansbasiliek aan de Markt, het klooster Sint Catharinadal (bezoek alleen op afspraak) en de ruïne (Slotbossetoren) van wat eens het trotse kasteel van Willem van Duvenvoorde was.

APCOA beheert 1 parkeergarage in Oosterhout, de Basiliek. Parkeergarage Basiliek ligt aan de Valkenstraat in het centrum van Oosterhout en wordt via het parkeersysteem op de ringweg van Oosterhout aangegeven. In de parkeergarage is plaats voor 275 auto’s. De parkeervakken zijn relatief breed, zodat iedereen er gemakkelijk kan parkeren. Verder is gezorgd voor goede verlichting, een toilet, muziek en bereik van mobiele telefoon. Theater de Bussel, Hotel Oosterhout en het horecagebied is makkelijk te bereiken.