APCOA PARKING wil digitale koppositie in Nederland

/nieuws/nieuws/nieuwste-artikelen/article/apcoa-parking-wil-digitale-koppositie-in-nederland0/

Steeds meer eigenaren van parkeerfaciliteiten en ontwikkelaars kiezen voor APCOA PARKING als de ideale parkeerpartner. Ons beheerportfolio in Nederland is daarmee de afgelopen 3 jaar zelfs verdubbeld naar 75 publieke garages in 11 steden. Met name in de Randstad is APCOA sterk vertegenwoordigd met negen parkeergarages in Amsterdam, vijf in Rotterdam, drie in Den Haag en twee in Utrecht. In Europa is APCOA PARKING met 1,5 miljoen parkeerplaatsen op 9.500 locaties en een jaaromzet van bijna 1 miljard euro veruit de grootste parkeerexploitant.

Onze Managing Director, Carlo Barten, vertelt in een uitgebreid en persoonlijk interview in de decemberuitgave van Wintergasten dat hij streeft naar een digitale en duurzame koppositie in Nederland. Lees hoe dit mede door goed partnerschap en de inzet van de producten APCOA Urban Hubs en APCOA FLOW gerealiseerd gaat worden.


Lees meer

Flexibele parkeeroplossing in corona tijden

/nieuws/nieuws/nieuwste-artikelen/article/flexibele-parkeeroplossing-in-corona-tijden0/

Ging jij of jouw personeel voorheen dagelijks met het ov naar het werk en nu af en toe met de auto en heeft jouw bedrijf onvoldoende of geen parkeergelegenheid? Bij APCOA PARKING kunnen wij ons voorstellen dat jij mogelijk behoefte hebt aan extra flexibiliteit nu men niet meer dagelijks naar kantoor gaat. Met de APCOA Flex Card betaal je jouw parkeerkosten maandelijks achteraf zodat je kunt uitrijden zonder gedoe en weer snel op weg bent naar je volgende bestemming. Bovendien bespaar je 10 tot 30% wanneer je het maximum dagtarief bereikt. De kaart is beschikbaar in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag.

 

Jouw voordelen:

 • Parkeer tegen een lager maximaal dagtarief
 • Nooit meer in de rij bij de betaalautomaat
 • Snel weer op weg
 • Maandelijks achteraf betalen


Hoe werkt de APCOA Flex Card?

 • Je betaalt het regulier parkeertarief met een maximaal dagtarief dat 10 tot 30% lager is dan het regulier maximaal dagtarief.
 • Je rijdt eenvoudig in en uit door de APCOA Flex Card tegen de terminal te houden.
 • Je betaalt jouw parkeerkosten maandelijks achteraf.
 • Bij de bestelling betaal je eenmalig € 25,00* administratiekosten per kaart.
 • De kaart is alleen geldig in de garage waar je hem aankoopt.
 • Per APCOA Flex Card betaal je maandelijks € 4,13* naast je gemaakte parkeerkosten.
 • De minimale looptijd bedraagt 3 maanden. Daarna kun je per kalendermaand opzeggen.


Meer informatie over de tarieven of bestellen kan direct op onze website!

Lees meer

APCOA en HERE ontwikkelen plannen voor een gezamenlijk initiatief op het gebied van digitaal parkeren

/nieuws/nieuws/nieuwste-artikelen/article/apcoa-en-here-ontwikkelen-plannen-voor-een-gezamenlijk-initiatief-op-het-gebied-van-digitaal-parkeren/

25 mei 2020

 

APCOA PARKING en HERE Technologies hebben aangekondigd dat zij een strategische samenwerking aangaan m.b.t. digitale parkeerdiensten en high-definition 3D indoor kaarten voor de auto-industrie en smart cities.

Beide bedrijven zijn van plan digitale parkeerdiensten en plattegronden van Europese parkeervoorzieningen te ontwikkelen en op de markt te brengen. Door de kennis op het gebied van parkeren en routekaarten te combineren, kunnen gezamenlijke zakelijke kansen in de auto- en stedelijke mobiliteitssector nagestreefd worden.

APCOA FLOW is het merk en het onderliggende open digitale platform voor alle digitale parkeer- en mobiliteitsdiensten van APCOA. In de geplande samenwerking ondersteunt HERE, in de rol van technische integrator, in een verbeterde gebruikerservaring tijdens een autorit middels locatiegebaseerde gegevens. Belangrijke contactpunten voor automobilisten zijn infotainmentsystemen, apps en websites.

In eerste instantie zijn de twee partners van plan om de bijna 10.000 APCOA sites in 13 Europese landen aan te vullen met locatiegebaseerde gegevens en services van het HERE-platform. Op basis hiervan willen zij een gezamenlijke parkeeroplossing bouwen voor autofabrikanten, mobiliteitsaanbieders en smart cities. Andere doelgroepen zijn onder meer wagenparkbeheerders, logistieke sector en TIER 1-leveranciers. Deze oplossing wordt beschikbaar gemaakt en op de markt gebracht via de HERE Marketplace.

Daarnaast zijn beide bedrijven van plan gezamenlijk initiatief lanceren om 3D plattegronden in hogeresolutie van parkeergarages in Europa te ontwikkelen. Dit zou de ontwikkeling van nieuwe diensten mogelijk maken zoals autonoom parkeren, het vooraf reserveren van parkeerplaatsen voor een naadloze route van het startpunt naar de parkeerplaats en het gebruik van augmented reality bij het parkeren.

"We kijken er naar uit om onze krachten te bundelen met HERE om de mobiliteitservaring van automobilisten in heel Europa te verbeteren middels naadloze digitale parkeerdiensten", zegt Frank van der Sant, Chief Commercial Officer bij APCOA. "De ontwikkeling van 3D-plattegronden in hoge resolutie van onze parkeergarages voor navigatie in de parkeergarages zal een echte innovatie zijn die voor het eerst op grote schaal zal worden gelanceerd."

"Met onze gezamenlijke kennis op het gebied van parkeer- en locatietechnologie, is een samenwerking tussen APCOA en HERE een ideale match", zegt Jorgen Behrens, Chief Product Officer bij HERE Technologies. "We ontwikkelen graag samen een breed portfolio aan plattegronden voor parkeergarages die een betere oriëntatie en autonoom parkeren mogelijk maken en breiden de HERE-marketplace verder uit met dit nieuwe product. "

Lees meer

APCOA PARKING wil parkeergarages in heel Europa gebruiken als logistieke hubs

/nieuws/nieuws/nieuwste-artikelen/article/apcoa-parking-wil-parkeergarages-in-heel-europa-gebruiken-als-logistieke-hubs0/

Stuttgart - Na een succesvolle testfase bij parkeergarages in Stuttgart wordt het aantal parkeergarages dat gebruikt wordt als logistieke hub voor pakketten en andere leveringen verder uitgebreid met andere locaties in Europa.

APCOA PARKING testte dit concept in verschillende parkeergarages in Stuttgart samen met het Fraunhofer Institute for Industrial Engineering and Organization en het logistieke bedrijf Velocarrier. In de daluren werden de pakketten afgeleverd in de parkeergarage waarna Velocarrier-medewerkers vervolgens met bakfietsen de pakketten ophaalden en begonnen aan hun bezorgtour in de omgeving.

Vermindering van bezorgverkeer in het centrum


Het doel is om het bezorgverkeer met grote vrachtwagens buiten de vaak smalle straatjes van het stadscentrum te houden. Facturering gebeurt online en niet met vaste huurprijzen voor de ruimte, maar afhankelijk van de omvang en de gebruiksduur.

Naast kleine logistieke bedrijven wil APCOA PARKING ook de grote bedrijven aan boord krijgen. APCOA beschikt naast de parkeergarages in de binnenstad over een breed scala aan parkeerlocaties zoals parkeergarages op luchthavens of bij meer afgelegen winkelcentra. Ideaal voor grotere vrachtwagens en logisitieke partijen die dan hun goederen kunnen overladen.

Lees meer

APCOA PARKING breidt haar locaties uit in Rotterdam met parkeergarage Maastoren

/nieuws/nieuws/nieuwste-artikelen/article/apcoa-parking-breidt-haar-locaties-uit-in-rotterdam-met-parkeergarage-maastoren0/

APCOA PARKING Nederland heeft een langdurige huurovereenkomst getekend voor de exploitatie van parkeergarage Maastoren op de Kop van Zuid in Rotterdam. De parkeergarage met 10 verdiepingen heeft een capaciteit van 463 parkeerplekken en is onderdeel van kantoorgebouw Maastoren; met 165 meter het hoogste gebouw van Nederland. De garage is zeer goed bereikbaar met een file vrije toegang vanuit het centrum via de Willemsbrug/Noordereiland en vanuit het zuiden via de Laan op Zuid.

Deze openbare parkeergarage is gelegen aan de Wilhelminakade en daarmee de ideale uitvalsbasis voor bezoekers van het Nieuwe Luxor Theater, de rechtbank, het nieuwe Rijkskantoor en van de vele horeca en publiekstrekkers in deze hippe omgeving. Direct naast de parkeergarage ligt een opstapplaats van de watertaxi en in de Maastoren zelf is sinds kort ook een gezellige koffiebar geopend met uitzicht op de rechtbank en Kop van Zuid.

Parkeerders betalen hier cashless wat betekent dat men uitsluitend kan betalen met de bankpas of creditcard. Hiermee stimuleert APCOA PARKING snellere en veiligere transacties en het vermindert de eventuele wachttijd bij de betaalautomaat omdat er ook met bankpas of creditcard in- en uit gereden kan worden.  

APCOA PARKING dankt de opdrachtgever voor het gestelde vertrouwen in haar expertise en kijkt er naar uit om u te ontvangen in parkeergarage Maastoren.  

 

Lees meer

APCOA PARKING en Urbee sluiten partnership voor Park & Cycle

/nieuws/nieuws/nieuwste-artikelen/article/apcoa-parking-en-urbee-sluiten-partnership-voor-park-cycle-1/

APCOA PARKING en Urbee slaan de handen ineen en bieden Urbee e-bikes in APCOA-parkeergarages aan, zodat autorijders probleemloos en voordelig kunnen parkeren en hun weg in de stad comfortabel en efficiënt per e-bike kunnen vervolgen.

Twee succesformules gaan samenwerken Park (APCOA) & Cycle (Urbee)

De parkeerdruk in Nederland blijft toenemen en met name in de grote steden zijn parkeerplaatsen schaars en kostbaar. APCOA PARKING heeft uitstekend bereikbare parkeergarages op diverse locaties in de grote steden. Urbee heeft een deelnetwerk van high end e-bikes die via de Urbee Go app eenvoudig kunnen worden geboekt. Vanaf 1 juli 2019 zijn de Urbee e-bikes beschikbaar in de parkeergarages van APCOA. Dit heeft als groot voordeel dat de bezoeker snel en simpel zijn auto kan parkeren en van daaruit met de e-bike de weg efficiënt, vlug en plezierig kan vervolgen naar afspraken of bezienswaardigheden in de stad. Gezond voor de automobilist en beter voor het milieu en de verkeersveiligheid door beperking van het zoekverkeer.

Beschikbaarheid

De Urbee e-bikes zijn per direct beschikbaar in APCOA PARKING Heinekenplein te Amsterdam en zijn te vinden bovenaan de inrit van de parkeergarage. Iedereen kan van deze e-bikes gebruik maken door het downloaden van de Urbee Go app, beschikbaar voor iOS en Android. In de komende maanden wordt er hard gewerkt aan de uitbreiding van de e-bikes service van Urbee in Rotterdam, Den Haag en overige locaties in Amsterdam.

Over de APCOA PARKING Group

De APCOA PARKING Group levert al meer dan 45 jaar full-service parkeerbeheer en expertise in 13 Europese landen en beschikt over een uitgebreid portfolio van klanten. De APCOA Parking Group beheert meer dan 1,4 miljoen individuele parkeerplaatsen op meer dan 9000 locaties en gebruikt haar internationale ervaring om toekomstgerichte en innovatieve parkeerdiensten aan parkeerders en eigenaren van onroerend goed te leveren. Het bedrijf telt 5000 medewerkers die bijdragen aan de internationale kennis en lokale expertise middels new business en op maat gemaakte technische oplossingen. Het hoofdkantoor van de groep is gevestigd in Stuttgart, Duitsland. Meer informatie: www.apcoa.nl en info@apcoa.nl.

Over Urbee

Urbee is opgericht in 2016 en heeft als doel de stad schoner en leefbaarder te maken door automobilisten op de elektrische fiets te krijgen. Urbee doet dat via een netwerk van locaties (Urbee-stations) waar je een e-bike kunt gebruiken via de Urbee Go app. Urbee gelooft dat elektrische deelfietsen een gezonde en leuke manier zijn om verkeersdrukte, luchtvervuiling en overvolle steden tegen te gaan. De e-bikes zijn beschikbaar in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Den Haag en Nijmegen. Het is de ambitie van Urbee om in de komende jaren het netwerk verder uit te breiden in Nederland, België en Duitsland. Meer informatie: www.urbee.nl en info@urbee.nl.

Lees meer

Creëer meerwaarde voor uw vastgoed

/nieuws/nieuws/nieuwste-artikelen/article/creeer-meerwaarde-voor-uw-vastgoed0/

Naast parkeren vinden wij dat je nog veel meer kunt met een parkeergarage. Dat laten we zien in APCOA PARKING Westblaak te Rotterdam. Deze parkeergarage middenin het centrum van Rotterdam beschikt over een groot parkeerdak met een waanzinnig uitzicht over de stad. Aangezien deze bovenste parkeerlaag niet altijd bezet is in de zomer, zijn wij een aantal jaar geleden een samenwerking gestart met DÂK Rotterdam.

Wat is DÂK?

DÂK is een pop up stadspark op 30 meter hoogte dat plaatsvindt op het dak van onze parkeergarage APCOA PARKING Westblaak in Rotterdam. Gedurende 2 weken waan je jezelf op een tropische bestemming waar je lekker kunt genieten van heerlijke drankjes, lekkere barbecuegerechten die je zelf grillt of door een kok laat bereiden en goede muziek. Daarnaast kun je ook deelnemen aan allerlei activiteiten zoals een potje tafeltennis of een lesje power yoga. Kortom een laagdrempelig sociaal evenement dat veel mensen richting onze garage trekt en flink wordt gepromoot door lokale media.

Benieuwd naar uw mogelijkheden?

Het verhuren van uw vastgoed als evenementenlocatie is één van de opties om een beter rendement (financieel of duurzaam) te halen uit een parkeerfaciliteit. Laadpalen, fietsverhuur en car sharing zijn een greep uit vele andere mogelijkheden. Nieuwsgierig welke middelen wij kunnen inzetten om de omzet in en de bekendheid van uw parkeergarage te optimaliseren? Onze collega’s van het business development team gaan graag samen met u op zoek creatieve oplossingen.

 

Lees meer

Nieuwe parkeergarage APCOA PARKING Scheepvaartkwartier in Rotterdam is geopend

/nieuws/nieuws/nieuwste-artikelen/article/nieuwe-parkeergarage-apcoa-parking-scheepvaartkwartier-in-rotterdam-is-geopend0/

Bezoekers van de wijk Scheepvaartkwartier in Rotterdam kunnen vanaf heden parkeren in parkeergarage Scheepvaartkwartier. APCOA PARKING Nederland BV exploiteert deze nieuwe parkeergarage vanaf 24 juni in opdracht van Holland Immo Groep en het team van APCOA PARKING staat klaar om haar bezoekers zorgeloos te laten parkeren.

De parkeergarage heeft 2 parkeerlagen, biedt plaats aan 196 auto’s en is 24/7 geopend. Of de parkeerder nu in een van de omliggende hotels overnacht, een bezoek brengt aan één van de vele restaurants of kantoren, iedereen kan in parkeergarage Scheepvaartkwartier terecht. De parkeergarage is onder andere voorzien van oplaadpunten voor elektrische auto’s, een lift en is daarnaast ook makkelijk bereikbaar vanuit de doorgaande wegen.

 

Eerste garage bij APCOA PARKING Nederland waarbij volledig cashless betalen wordt geïntroduceerd  

Bij parkeergarage Scheepvaartkwartier wordt afgerekend met de bankpas of creditcard. Hiermee stimuleert APCOA PARKING snellere en veiligere transacties en het vermindert de eventuele wachttijd. Daarnaast biedt APCOA PARKING Scheepvaartkwartier ook diverse abonnementsvormen aan tegen aantrekkelijke tarieven en bestaat er ook een mogelijkheid om dag- of urenkaarten af te nemen. Met een dag of urenkaart kunnen bedrijven hun medewerkers of bezoekers tegemoet komen door de parkeerkosten geheel of gedeeltelijk te vergoeden.

Profiteer van spectaculaire openingsacties:

 

1. Parkeer gratis tijdens het openingsweekend van 5 tot en met 7 juli

Vanaf vrijdag 5 tot en met zondagavond 7 juli parkeren bezoekers van APCOA PARKING Scheepvaartkwartier helemaal gratis! Met deze actie wil APCOA PARKING bezoekers van de wijk Scheepvaartkwartier stimuleren deze nieuwe garage te ontdekken en kennis te maken met deze locatie en faciliteiten.

2. Ontvang 1 maand cadeau bij afname van een jaarabonnement

Voor bedrijven die interesse hebben in een abonnement biedt APCOA PARKING wel een heel interessante actie aan. Bij afsluiting van een jaarabonnement ontvangen de afnemers 1 maand helemaal gratis! Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met APCOA PARKING via telefoonnummer 085- 049 98 99. 


Over de APCOA PARKING Groep

De APCOA PARKING Group levert al meer dan 45 jaar full-service parkeerbeheer en expertise in 13 Europese landen en beschikt over een uitgebreid portfolio van klanten. De APCOA Parking Group beheert meer dan 1,4 miljoen individuele parkeerplaatsen op meer dan 9000 locaties en gebruikt haar internationale ervaring om toekomstgerichte en innovatieve parkeerdiensten aan parkeerders en eigenaren van onroerend goed te leveren. Het bedrijf telt 5000 medewerkers die bijdragen aan de internationale kennis en lokale expertise middels new business en op maat gemaakte technische oplossingen. Het hoofdkantoor van de groep is gevestigd in Stuttgart, Duitsland.

Lees meer

APCOA PARKING heeft Nationwide Controlled Parking Services (NCPS) in Ierland overgenomen

/nieuws/nieuws/nieuwste-artikelen/article/apcoa-parking-acquired-dublin-company-nationwide-controlled-parking-services-ncps0/

APCOA PARKING heeft zich verder uitgebreid door de overname van NCPS. NCPS beheert ruim 100.000 parkeerplaatsen op meer dan 1.100 locaties in Ierland en heeft een omzet van ongeveer 15 miljoen euro per jaar en 130 medewerkers in dienst.

APCOA PARKING is reeds actief in Ierland en beheert parkeergarages op meer dan 700 locaties, waaronder Jervis Street in Dublin. Vorig jaar won APCOA een contract, dat werd uitgezet door NCPS, om 67 Irish Rail-parkings te runnen. NCPS en APCOA zijn twee van de grootste parkeeroperatoren van het land, naast Q Park, Euro Car Parks en Park Rite. NCPS-directeuren Tom Harrington, Victor Gibson en Ann Byrne houden minderheidsbelangen in het bedrijf.

Lees meer

APCOA PARKING Danmark A/S neemt OnePark A/S in Denemarken over

/nieuws/nieuws/nieuwste-artikelen/article/apcoa-parking-danmark-a-s-neemt-onepark-a-s-in-denemarken-over0/

APCOA PARKING, het grootste parkeerbedrijf in Denemarken is nu nog groter vanwege de overname van Onepark dat voorheen eigendom was van Per Lyngbak Nielsen. Onepark beheerde meer dan 30.000 parkeerplaatsen in Denemarken.

De fusie combineert de sterke eigenschappen uit beide bedrijven. Met de financiële kracht van de APCOA Group in de rug, zal deze fusie leiden tot meer mogelijkheden voor verdere investeringen in activiteiten en technologie.

Zowel APCOA PARKING als OnePark zien de fusie als een geweldige kans om het serviceniveau naar zowel de consument als de eigenaren van parkeerfaciliteiten in Denemarken verder uit te breiden door de beste kennis, de beste parkeersystemen en de beste ervaring van parkeeractiviteiten samen te voegen.

Lees meer