Parkeren in Dordrecht | APCOA

Parkeren in Dordrecht: Eenvoudig bij APCOA PARKING

APCOA beheert in Dordrecht twee parkeergarages: één midden in het stadscentrum en één in het noordwesten van Dordrecht, in de Rozenhof. Beide parkeervoorzieningen liggen vlakbij verschillende culturele en historische locaties, waaronder winkels, een bioscoop en musea. 

APCOA PARKING Visstraat

Sluit vandaag: 01:00, Multistorey car park

per 36 minuten van  1,50
Parking Maasplaza

Hele dag geopend, Multistorey car park

Centraal parkeren in Dordrecht Centrum bij APCOA 

Dordrecht is een stad in het westen van Nederland met een rijke geschiedenis. De stad ligt op een eiland tussen vijf rivieren en daardoor speelde de stad een grote rol in de geschiedenis van Nederland. Het was in de 12e en 13e eeuw een belangrijke handelsstad en vormde ook de locatie waar de Unie van Dordrecht werd gesloten, tijdens een bijeenkomst die uiteindelijk leidde tot de oprichting van de Nederlandse Republiek. 

Het Dordrechts Museum viert de cultuur van de Nederlandse Republiek met een van de grootste en meest gevarieerde kunstcollecties met Hollandse grootmeesters. In deze prachtige galerie kunt u onder meer werken van Cuyp, Van Gogh en Jan Toorop bewonderen, op slechts 7 minuten lopen van onze parkeergarage Visstraat. Het Huis Van Gijn is een andere toeristische trekpleister in Dordrecht en ligt ook vlak bij APCOA PARKING Visstraat. Dit museum ligt op 5 minuten lopen van de parkeergarage en u kunt er interieurs uit de 17e, 18e en 19e eeuw bekijken, evenals de 'Van Gijn Atlas', een grote collectie prenten en tekeningen. 

Wanneer u van Middeleeuwse geschiedenis houdt, bezoekt u dan de Grote Kerk in het oude centrum van Dordrecht. U loopt in 6 minuten van onze parkeergarage Visstraat naar de Grote Kerk. Als u geïnteresseerd bent in de recente geschiedenis parkeert u in onze parkeergarage Maasplaza om een bezoek aan het Museum 1940-1945 te brengen. Dit museum ligt op 5 minuten van Maasplaza en toont de geschiedenis van het verzet in Dordrecht. 

Ook filmliefhebbers komen in Dordrecht aan hun trekken. De stad heeft een bioscoop met een gevarieerd aanbod van cult-, Hollywood- en onafhankelijke films, die allemaal worden uitgekozen op toegankelijkheid en kwaliteit. De bioscoop heet The Movies Dordrecht en u kunt er vanaf parking Visstraat lopend naartoe. 

Parking Visstraat is ook een praktische locatie voor de grootste winkelstraten van Dordrecht: de Visstraat, de Voorstraat en het Statenplein.