APCOA PARKING wil parkeergarages in heel Europa gebruiken als logistieke hubs

/nieuws/nieuws/nieuwste-artikelen/article/apcoa-parking-wil-parkeergarages-in-heel-europa-gebruiken-als-logistieke-hubs/

Stuttgart - Na een succesvolle testfase bij parkeergarages in Stuttgart wordt het aantal parkeergarages dat gebruikt wordt als logistieke hub voor pakketten en andere leveringen verder uitgebreid met andere locaties in Europa.

APCOA PARKING testte dit concept in verschillende parkeergarages in Stuttgart samen met het Fraunhofer Institute for Industrial Engineering and Organization en het logistieke bedrijf Velocarrier. In de daluren werden de pakketten afgeleverd in de parkeergarage waarna Velocarrier-medewerkers vervolgens met bakfietsen de pakketten ophaalden en begonnen aan hun bezorgtour in de omgeving.

Vermindering van bezorgverkeer in het centrum


Het doel is om het bezorgverkeer met grote vrachtwagens buiten de vaak smalle straatjes van het stadscentrum te houden. Facturering gebeurt online en niet met vaste huurprijzen voor de ruimte, maar afhankelijk van de omvang en de gebruiksduur.

Naast kleine logistieke bedrijven wil APCOA PARKING ook de grote bedrijven aan boord krijgen. APCOA beschikt naast de parkeergarages in de binnenstad over een breed scala aan parkeerlocaties zoals parkeergarages op luchthavens of bij meer afgelegen winkelcentra. Ideaal voor grotere vrachtwagens en logisitieke partijen die dan hun goederen kunnen overladen.

Terug to top