APCOA PARKING start pilot autonoom parkeren

/nieuws/nieuws/nieuwste-artikelen/article/apcoa-parking-start-pilot-autonoom-parkeren/

APCOA Parking participeert in een test met autonoom parkeren die volgend jaar plaatsvindt in de parkeergarage van de Elbphilharmonie in Hamburg, Duitsland.

Het nieuws werd aangekondigd door een vertegenwoordiger van DPA (Deutsche Presse-Agentur). Als onderdeel van het project "SynCoPark" kunnen bezoekers hun auto, op voorwaarde dat deze is voorzien van een autonome parkeerfunctie, bij de ingang van de "Elphi" parkeergarage achterlaten en vervolgens na een concert deze bij de uitgang weer ophalen. De auto rijdt zelfstandig de parkeergarage in en zoekt op eigen houtje een parkeerplek. Als exploitant van deze parkeergarage is APCOA PARKING nauw bij dit project betrokken.

De parkeergarage van het concertgebouw telt in totaal 435 parkeerplaatsen. De eerste tests worden volgens woordvoerders in de tweede helft van 2020 uitgevoerd. "SynCoPark" betreft een samenwerking tussen wetenschappers van de Technische Universiteit Braunschweig (Onderzoekscentrum Autotechniek) en verschillende bedrijven uit de industriesector. Naast APCOA PARKING zijn ook de autofabrikanten VW en BMW hierbij betrokken.

Voor onderzoeksdoeleinden wordt momenteel op Braunschweig Airport een nieuwe parkeerplaats uitgerust met digitale infrastructuur voor het testen van geautomatiseerd parkeren. Daarbij opgedane ervaringen worden vervolgens gebruikt in de parkeergarage in Hamburg. Daarnaast is het de bedoeling standaarden te ontwikkelen waarmee digitale infrastructuren in parkeergarages en in voertuigen worden gecertificeerd.

Autonoom parkeren is een speerpunt van het International Mobility Congress ITS 2021 in Hamburg, waarvoor al meer dan 50 projecten zijn aangemeld. Deze betreffen o.a. autonoom rijden, prognose van verkeersdrukte en mobiliteitsplatforms. Het project "SynCoPark" wordt gefinancierd door het Duitse Bundesverkehrsministerium (Ministerie van Transport) met 2,5 miljoen euro.

Terug to top