APCOA en HERE ontwikkelen plannen voor een gezamenlijk initiatief op het gebied van digitaal parkeren

/nieuws/nieuws/nieuwste-artikelen/article/apcoa-en-here-ontwikkelen-plannen-voor-een-gezamenlijk-initiatief-op-het-gebied-van-digitaal-parkere/

25 mei 2020

 

APCOA PARKING en HERE Technologies hebben aangekondigd dat zij een strategische samenwerking aangaan m.b.t. digitale parkeerdiensten en high-definition 3D indoor kaarten voor de auto-industrie en smart cities.

Beide bedrijven zijn van plan digitale parkeerdiensten en plattegronden van Europese parkeervoorzieningen te ontwikkelen en op de markt te brengen. Door de kennis op het gebied van parkeren en routekaarten te combineren, kunnen gezamenlijke zakelijke kansen in de auto- en stedelijke mobiliteitssector nagestreefd worden.

APCOA FLOW is het merk en het onderliggende open digitale platform voor alle digitale parkeer- en mobiliteitsdiensten van APCOA. In de geplande samenwerking ondersteunt HERE, in de rol van technische integrator, in een verbeterde gebruikerservaring tijdens een autorit middels locatiegebaseerde gegevens. Belangrijke contactpunten voor automobilisten zijn infotainmentsystemen, apps en websites.

In eerste instantie zijn de twee partners van plan om de bijna 10.000 APCOA sites in 13 Europese landen aan te vullen met locatiegebaseerde gegevens en services van het HERE-platform. Op basis hiervan willen zij een gezamenlijke parkeeroplossing bouwen voor autofabrikanten, mobiliteitsaanbieders en smart cities. Andere doelgroepen zijn onder meer wagenparkbeheerders, logistieke sector en TIER 1-leveranciers. Deze oplossing wordt beschikbaar gemaakt en op de markt gebracht via de HERE Marketplace.

Daarnaast zijn beide bedrijven van plan gezamenlijk initiatief lanceren om 3D plattegronden in hogeresolutie van parkeergarages in Europa te ontwikkelen. Dit zou de ontwikkeling van nieuwe diensten mogelijk maken zoals autonoom parkeren, het vooraf reserveren van parkeerplaatsen voor een naadloze route van het startpunt naar de parkeerplaats en het gebruik van augmented reality bij het parkeren.

"We kijken er naar uit om onze krachten te bundelen met HERE om de mobiliteitservaring van automobilisten in heel Europa te verbeteren middels naadloze digitale parkeerdiensten", zegt Frank van der Sant, Chief Commercial Officer bij APCOA. "De ontwikkeling van 3D-plattegronden in hoge resolutie van onze parkeergarages voor navigatie in de parkeergarages zal een echte innovatie zijn die voor het eerst op grote schaal zal worden gelanceerd."

"Met onze gezamenlijke kennis op het gebied van parkeer- en locatietechnologie, is een samenwerking tussen APCOA en HERE een ideale match", zegt Jorgen Behrens, Chief Product Officer bij HERE Technologies. "We ontwikkelen graag samen een breed portfolio aan plattegronden voor parkeergarages die een betere oriëntatie en autonoom parkeren mogelijk maken en breiden de HERE-marketplace verder uit met dit nieuwe product. "

Terug to top