AFAS Circustheater Scheveningen

Musicals, theatervoorstellingen, familie voorstellingen, cabaretvoorstellingen en nog veel meer. Bij het AFAS Circustheater vindt u het allemaal. Met Ruim 100 jaar theaterhistorie en dezer dagen vooral beroemd door de aangrijpende shows van Stage Entertainment Nederland is deze theater een plekje waard op de bucketlist. Het Circustheater is door de jaren heen ontwikkeld tot een chique en elegante locatie en een place-to-be voor de theaterliefhebbers. In het AFAS Circustheater Scheveningen beleef je een voorstelling om nooit te vergeten.

 

Geschiedenis van AFAS Circustheater 

Het theater werd werd op 16 juli 1904 geopend door Circus Schumann onder de naam Circusgebouw en was tot in de jaren zestig een echt circus in Scheveningen, die alleen in de zomerperiode te bezoeken was. Er stond toentertijd elke zomer een bekende circusfamilie met een tent, waar nu het huidige Circustheater staat. Het gebouw kreeg later de naam Circus Strassburger. De dieren werden van verschillende steden met de trein vervoert naar Station Hollands Spoor. Vanaf daar werden de dieren via de baan van tramlijn 11 vervoerd naar de Duinstraat. Daar bevond zich een uitlaatperron voor de dieren. De circusdieren werden daarvandaan naar het Gevers Deynootplein begeleid. 

 

Parkeren | AFAS Circustheater Scheveningen

Parkeren in Scheveningen kan een behoorlijke opgave zijn vanwege de drukte en de huidige regelgeving. Daarom raden wij aan om je reis kort van te voren te plannen. Hieronder beschrijven wij kort naar welke parkeergarages u kunt gaan voor een gezellig middagje of avondje uit in het Circustheater. 

Bij APCOA PARKING hebben wij een aantal parkeergarages die op een aantal minuten loopafstand verwijderd zijn van het Circustheater. U kunt uw auto parkeren bij APCOA PARKING Nieuwe Parklaan. Vanaf deze parkeergarage bent u ongeveer een minuut loopafstand verwijderd van het Circustheater. De parkeergarage in Scheveningen heeft in totaal 570 parkeerplaatsen en heeft meer dan tien parkeerdekken! 

Vervolgens hebben wij een parkeergarage gevestigd staan vlakbij het prachtige Grand Hotel Amrâth Kurhaus. Het luxueuze 5-sterren hotel is gevestigd aan de kust van Scheveningen en biedt een waanzinnig uitzicht vanuit hun 270 kamers, 10 vergader- en evenementzalen, een restaurant en terras. APCOA PARKING Kurhaus is vier minuten loopafstand verwijderd van het Circustheater en heeft 250 parkeerplaatsen, dus genoeg plek om uw auto daar te kunnen parkeren. 

Tot slot kunt u bij APCOA PARKING Strand parkeren voor een voordeliger tarief. Deze parkeergarage heeft meer dan 2000 parkeerplaatsen en is hiermee dus de grootste parkeergarage van Nederland! Vanaf deze parkeergarage in Scheveningen bent u tien minuten loopafstand verwijderd van het Circustheater. 

Meer informatie over onze parkeergarages en parkeren in Scheveningen? Klik hier

 

Een avond uit in Scheveningen

Naast het prachtige en luxueuze theater is er een tal van andere activiteiten die u kunt doen in Scheveningen. Het prachtige stuk van Den Haag is een populaire bezienswaardigheid voor de (inter)nationale bezoekers. Heel het jaar door zijn er dancefeesten, comedyshows, live optredens, musicals, stoere events op het strand en voorstellingen. Op de boulevard in Scheveningen kunt u uitgebreid dineren in een van de talloze restaurants, van simpel tot luxueus. 

’s Avonds kunt u genieten van een prachtig uitzicht vanaf de pier of vanaf het strand. Laat u overweldigen met de prachtige lichtjes en of neem overdags de reuzenrad en geniet van de prachtige skyline van Den Haag. 

Pakt u liever een filmpje? Dat kan bij Pathé Scheveningen. Deze bioscoop bevindt zich in hartje Scheveningen. Of wilt u een gokje wagen in Holland Casino Scheveningen? Het kan allemaal in het prachtige badplaats. Benieuwd waar u kunt parkeren? Klik hier voor meer informatie over onze parkeergarages in Scheveningen. 

fatih-kilic-m1dM7ZXvdMs-unsplash.jpg
scheveningen-kurhaus.jpg
Scheveningen-pier-strand.jpeg
Scheveningen-strand.jpeg